Caramitru: De ce „am ceva” cu Nicuşor? Dreptul la proprietate e atacat brutal în Bucureşti

Sursa foto: captură video

Andrei Caramitru le-a răspuns urmăritorilor săi pe pagina de Facebook motivele pentru care „are ceva” cu actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan. El susţine că dreptul la proprietate este atacat brutal în Bucureşti şi a dat şi câteva exemple în acest sens. 

„De ce “am ceva” cu Nicușor. Va rog să citiți cu calm si liniște .
Sunteți de acord cu constituția și legile care zic ca dreptul la proprietate e sfânt ? Și ca legile trebuie aplicate ? Sper ca da totuși.
Lucrurile funcționează așa și sunt clare : când cineva construiește se face doar pe baza unui PUZ și autorizație de construcție. După – îsi înscrie chestia în cartea funciară. Pe care îl poate vinde (prin notar care verifică legalitatea). Totul normal și ok !
Și cu toate astea dreptul la proprietate e pus sub semnul întrebării și atacat brutal în București. Ce spune idolul vostru Nicușor pe clădiri deja construite :
– DACĂ el consideră ca autorizația de construcție inițială sau PUZ-ul inițial nu sunt ok (date tot de primărie) – toată construcția e ilegală deci nu există. Trebuie chiar dărâmată !!!
– așadar – dacă tu ai luat un credit și ai cumpărat un apartament în blocul ăla – perfect legal nu ai gresit cu nimic – ești deposedat de proprietate
– Nicușor face asta prin atac în justiție, care durează ani. Te costă mii de EUR problema și – pe perioada procesului – evident ca nu poți vinde proprietatea nimănui”, a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook.

El a explicat şi modalitatea prin care primăria îi poate deposeda mascat pe oameni de proprietăţi, motiv pentru care investitorii se feresc să cumpere terenuri sau să facă afaceri în Bucureşti.

„E absolut ILEGAL și NEBUNESC. A fost făcut ceva incorect de primărie ? E vina primăriei nu a ta. A dat șpagă cineva – să intre în pușcărie dar iar – nu e vina ta.
Pe construcțiile în curs are altă schemă. După ce termini construcția (bazată pe autorizație de la primărie și pe credit de la bancă) de abia atunci poți să o înscri în cartea funciară. El ataca autorizația fix înainte să termini construcția ca să blocheze – durează ani – tu dai faliment chit ca nu ai făcut tu juridic nimic ilegal.
Și mai face ceva idolul vostru. Declară el ce e spațiu verde sau nu (orice teren cu bălării sau ruine e mai nou spațiu verde). Doar ca așa ceva e ILEGAL – spațiul verde e conform legii doar cel în proprietate PUBLICĂ nu privată. Și trebuie înscris de primărie în registrul spațiilor verzi (ceva ce e refuzat de primărie, Nicușor e în afara legii pe asta). De ce face asta? Ca să te deposedeze mascat de proprietatea ta – ilegal. Dacă vrea să îl facă spațiu verde poate – ți-l cumpără sau te expropriază conform legii și așa devine spațiu verde. Nu poate face asta fără să plătească un leu – e naționalizare și e ILEGAL.
Acum. Va imaginați ce înseamnă asta ? Ca NIMENI cu țiglele pe casă nu mai investește NIMIC în București.
Toate acțiunile de mai sus sunt profund ILEGALE și NECONSTITUȚIONALE. Cineva care face un asemenea abuz în funcție la scara uriașă si sistemica – are un singur loc ca destinație – Rahova.
Nu contează ca va e simpatic sau nu, ca exista interlopi printre dezvoltatori, ca el e mare salvator. Conteaza LEGEA și DREPTUL LA PROPRIETATE. Nu poti incalca astea. Punct.
Puteti urla oricat cu guru al vostru. Locul lui e la Rahova”, a mai scris Caramitru.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: