Caramitru: „Plaga” baronilor locali, vinovată de sărăcia din țară

Sursa foto: captură video

Economistul Andrei Caramitru a vorbit la „Puterea Știrilor” despre problemele insidioase din România.

Expertul scoate în evidență realitatea cangrenată de la nivel local și cum îngreunează existența baronilor locali și a birocrației accesarea și absorbția fondurilor europene.

„Firme private, cu cantitate imensă de de angajați la stat, cu corupție colosală, cu un baron care terorizează pe toată lumea acolo. Adică, când ajungi în anumite județe ești în Coreea de Nord. Concret, acum nu știi. În România nu ești în UE, ori așa ceva nu poate funcționa. Ca stat mai e o treabă, noi nu putem lua fonduri europene. Unul din motivele care nu le luăm că fonduri europene, este că sunt făcute să le ia anumite regiuni. Adică niște organizații mai mari. Că vrei să faci un drum, poți, faci un drum pe două bucățele, până aici ai, mai sunt patru județe mai încolo, n-ai cum să te organizezi. Deci toată chestia e total nefuncțională. Fundamental și nici economic nu e bună pentru nimeni, nici pentru investiții, clar că nu merge”, arată Caramitru.

„Baronii sufocă zone. E o politizare dementă”

„Vedeți sărăcia din multe zone din România, de acolo trebuie plecat ca să scăpăm de nebunia asta cu baronii care sufocă zone, să scăpăm de politizarea asta dementă care se întâmplă în zonele astea. Nu, să nu uitați. Probleme apar în Botoșani, în în Crevedia. Deci vedeți că mare parte din probleme sunt acolo de fapt, pentru că acolo e cu totul scăpat de sub control, poliția e direct sub baron. Adică deja nu mai funcționează lucrurile. Ori asta e un prim pas, asta e foarte important, să trecem spre o zonă mai modernă, să avem un oraș care funcționează în mijloc, de exemplu Bucureștiul. Da, Bucureștiul care funcționează, să ia și zonele din jur, că oricum oamenii ăia lucrează în București”, explică invitatul.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL