Skip to content
Ilfov Știri locale

Carantină prelungită în mai multe localități din Ilfov. Raed Arafat a aflat explicaţia creşterii cazurilor de infectare

economica.net

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susţine că în localitățile din județul Ilfov rata incidenței cazurilor de coronavirus este în continuare ridicată, în ciuda faptului că a fost institută carantina, pentru că acestea se află ”la limită cu Bucureştiul, este un pic mai greu de controlat situaţia acolo”.

Ilfovul este o situaţie mai deosebită, pentru că este la limită cu Bucureştiul, este un pic mai greu de controlat situaţia acolo. (…) De altfel, avem localităţi care sunt de foarte mult timp sub carantină şi care nu au scăzut semnificativ şi continuă să fie sub carantină.

Şi dau exemplul Constanţei aici, care este sub carantină, probabil că nu sunt implementate regulile la maxim acolo, sau o parte din populaţie nu respectă regulile, nu ştim care ar fi motivul. Iar majoritatea localităţilor care deja ies şi măsura locală sau zonală s-a dovedit a fi foarte bună în aceste localităţi şi o să practicăm mai departe, fără discuţie”, a declarat Raed Arafat, duminică, la Antena 3.

Pe 11 decembrie, Prefectura Ilfov a prelungit cu 7 zile carantina instituită în Berceni, însă a anunțat ridicarea carantinei pentru localitatea Clinceni.

Sâmbătă, autoritățile locale au anunțat că și locuitorii din Bragadiru și Chiajna vor rămâne în carantină pentru încă o săptămână. Și tot cu șapte zile aa fost prelungită carantina și în localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti-Leordeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *