Skip to content
Societate

Caraş-Severin: 15 migranţi, între care un copil de doar şase luni, prinşi după ce au trecut fraudulos frontiera României

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins 15 migranţi din Irak şi Siria care trecuseră fraudulos frontiera României, dinspre Serbia, în drumul spre ţări din vestul Europei. Printre migranţi se aflau şi trei copii, cel mai mic având doar şase luni, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră, vineri seara, în jurul orei 20.30, 15 migranţi au fost prinşi în localitatea Comorâşte din judeţul Caraş-Severin, de către poliţiştii de frontieră din Oraviţa. Cu toţii au fost duşi la sediul instituţiei, pentru a fi verificaţi.
„În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele 15 persoane sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 12 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani. Întrucât unul dintre adulţi a acuzat o stare de rău, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea acordării de îngrijiri medicale. În prezent, starea lui de sănătate este stabilă şi se află la sediul Sectorului poliţiei de frontieră”, se arată în comunicat.
Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră fac cercetări in acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *