Skip to content
Societate

Cărbunaru: Distribuirea carburanţilor în recipiente neconforme din plastic, sticlă – interzisă. ISU a demarat verificări

Facebook

Distribuirea carburanţilor în recipiente neconforme din mase plastice, sticlă, canistre, bidoane, tomberoane este interzisă, a subliniat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, menţionând că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a demarat verificări şi va lua măsuri în acest sens.

„Semnalez verificările începute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul structurilor teritoriale. Am văzut foarte multe imagini cu recipiente improvizate care au pus în pericol şi participanţii la trafic, uneori poate şi staţiile de benzină unde erau încărcate. În cursul zilei de mâine o să revină colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu o primă analiză şi cu primele măsuri pe care le-au dispus în astfel de situaţii, pentru că au existat deja foarte multe imagini care au circulat în spaţiul public cu astfel de forme total de nepotrivite şi periculoase de transport a unor materiale inflamabile”, a spus Cărbunaru după şedinţa Executivului.

Specialiştii ISU atenţionează că alimentarea cu carburanţi în recipiente neconforme creează o stare de pericol, atât la nivelul staţiei de distribuţie de carburanţi, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, dar şi ulterior, pe timpul depozitării.

„Deja Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a notificat operatorii economici care au lanţuri de distribuţie de carburanţi privind pericolul generat de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Personalul staţiilor de distribuţie are această obligaţie de a executa, exploata, dezafecta şi utiliza staţiile de distribuţie a carburanţilor la autovehicule în condiţii de siguranţă. Ca atare, distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice, canistre, bidoane – am văzut inclusiv tomberoane – sau din sticlă este interzisă”, a adăugat Cărbunaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *