Skip to content
Politică

Care e decizia magistraților în privința afaceristului Georgică Cornu

Omul de afaceri timișorean Georgică Cornu a fost adus, marți, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, unde a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Citește și Omul de afaceri Georgică Cornu, adus pentru audieri

Magistrații Tribunalului Județean Mehedinți au luat, în noaptea de miercuri spre joi, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile în cazul omului de afaceri timișorean Georgică Cornu, potrivit Agerpres.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat miercuri într-un comunicat de presă că pentru alte 12 persoane s-a pus în mișcare acțiunea penală, acestea urmând să fie cercetate în stare de libertate.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008-2014 reprezentanții a 88 de societăți comerciale au dispus înregistrarea în contabilitatea societăților ai căror patroni sau administratori au fost a unor facturi fiscale fictive în valoare de peste 22,5 milioane de euro, prejudiciind prin deducerea TVA-ului bugetul de stat cu suma de nouă milioane de euro.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți — Serviciul de investigare a criminalității economice, procurorul desemnat cu supravegherea urmăririi penale beneficiind și de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.

Procurorii au efectuat, marți, 61 de percheziții în locații situate pe raza municipiului București și în județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș—Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *