Care e pariul lui Florin Barbu cu Ministerul Agriculturii: „2024 va fi un an foarte bun!”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, invitat în emisiunea “Puterea Știrilor” moderată de Marinela Angheluș, și-a exprimat optimismul pentru bunul mers al agriculturii anului 2024 și a vorbit despre programele MADR la care fermierii au depus multe proiecte.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu spune ca anul 2024 va fi un an foarte bun.

„De ce spun acest lucru?  Văd apetitul fermierilor români, care pe lângă programul pe care noi l-am lansat, procesare în România, Investalim, unde am scos 590 de milioane de euro, s-au depus programe de 1,2 miliarde de euro. Am avut un program care s-a încheiat zilele trecute pe AFIR tot pe procesare în fonduri europene, unde avem 250 de milioane de euro”.

S-au depus proiecte pentru procesare de materie primă de aproape 2,3 miliarde de euro

„Deci, în momentul de față, în două luni de zile, fermierii români (bineînțeles, nu poți să faci procesare de materie primă decât dacă ești fermier) au de depus proiecte pentru procesare de materie primă de aproape 2,3 miliarde de euro”.

Pariul meu cu Ministerul Agriculturii este de a salva sectorul de porc din România

„Se anunță un an bun și vom continua toate programele Ministerului Agriculturii. Am lansat în prima fază și în sectorul suin, pentru a-l salva, pentru că e pariul meu cu Ministerul Agriculturii de a salva sectorul suin, adică sectorul de porc din România.

Sunt în construcție 56.000 de locuri de cazare în sectorul de reproducție. În următorii 2 ani, România va mai produce între 1,5 și 1,8 milioane de purcei și după rectificarea bugetară voi lansa un nou program. Tot în sectorul suin și agricol avem aproape 100.000 de locuri de cazare.

Ne ducem spre grad de autosuficiență de 100% la purcei, pentru a putea integra fermele care se dezvoltă pe fonduri europene cu cele finanțate de la bugetul de stat. Vrem să asigurăm 9 milioane de porci, practic, gradul de autosuficiență de care are România nevoie și bineînțeles, românii să cumpere carne românească și retailerii să nu se mai vaiete că trebuie să facă import de carne de porc și să aibă carne românească pe rafturile din magazine”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: