Skip to content
Politică

Care este cauza producerii accidentului aviatic din Apuseni

Raportul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a arătat că accidentul aviatic din Apuseni, petrecut în 20 ianuarie 2014, care s-a soldat cu moartea Aura Ion și Adrian Iovan, s-a petrecut din pricina nerespectării prevederilor programului de întreținere a motorului.

 „Cauza producerii accidentului o reprezintă nerespectarea prevederilor programului de întreținere al motorului , ceea ce a putut duce la blocarea temporară a scaunului cuiului a carburatorului nr . 1 pe poziția deschis ceea ce a permis accesul unei cantități suplimentare de combustibil în camera de nivel con stant și o aspirație nedozată cu îmbogățirea amestecului carburant în g aleria de admisie a motorului”, se arată în raport.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

În dosarul accidentului din Apuseni, procurorii au decis începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, dar şi pentru neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu.

Dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni este instrumentat de Parchetul instanţei supreme, informează Realitatea.net.

Sursă foto realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *