Skip to content
Politică

Care este circuitul banilor în cazul Vîntu-Olteanu

" "

Banii pe care Bogdan Olteanu i-ar fi primit pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării s-au plimbat prin mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, scrie Rise Project, care a obținut documentele firmei din ale cărei conturi ar fi fost scoasă șpaga cash.

Căsuța poștală din Delaware era operată de Ionuț Adrian Eftime, fost angajat al mogulului și denunțător în acest caz.

" "

Ionuț Adrian Eftime este fiul lui Ion Eftime, un afacerist ploieștean, fost lider de sindicat la Petrom și fost patron al radio-televiziunii locale Alpha TV. Soția acestuia a lucrat la Palatul Cotroceni până în 2010.

Încă din martie 2006, Ionuț Adrian Eftime și tatăl său, sindicalistul Ion Eftime, primesc puteri depline de reprezentare și administrare a companiei offshore IT & Media Production, înregistrată în statul american Delaware. Aceasta este căsuța poștală din conturile căreia provine milionul de euro pe care Eftime Jr. i l-ar fi predat lui Bogdan Olteanu în octombrie 2008, la sediul PNL, după numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii DNA susțin că sursa inițială a banilor a fost un alt offshore, Demera Investments Ltd., înregistrat în Cipru și folosit de tandemul SOV-Liviu Luca în mai multe afaceri.

Circuitul banilor între Demera Investments și IT & Media Production a presupus mai multe etape de “albire” a banilor, scriu jurnalistii RISE Project.

Cititi aici integral

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *