Skip to content
Politică

Care este dovada clară că Marko Attila a fugit definitiv din România

Fostul deputat UDMR Marko Attila a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în 9 aprilie, alături de fostul şef al ANI Horia Georgescu şi de deputatul Theodor Nicolescu, toţi trei fiind acuzaţi că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

Marko Attila a plecat în Ungaria în decembrie 2014, după ce colegii săi au votat în favoarea arestării preventive în dosarul ANRP. De menționat este faptul că deşi nu a mai revenit în ţară, Marko Attila a beneficiat de toate drepturile de parlamentar, respectiv de indemnizaţiile de deputat, de bani de cazare în Bucureşti şi de banii pentru funcţionarea biroului său parlamentar.

În acest context, Marko Attila a declarat, în cadrul unui interviu acordat unui post de radio ungar, că nu vrea să se întoarcă în România şi intenţionează să înceapă o nouă viaţă în Ungaria, el apreciind că a fost condamnat pe nedrept în România, unde justiţia este un ”instrument de blocare a retrocedărilor”, relatează evz.ro.

În acest interviu, fostul deputat a declarat  că sistemul român de justiţie şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv şi pentru a naţionaliza din nou bunurile restituite.

În acest context, Marko Attila a declarat că vrea să înceapă o viață nouă în Budapesta.

„Nu mă îndoiesc nicio clipă că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue în România. Cine este corupt, trebuie condamnat”, a afirmat Marko Attila, potrivit evz.ro.

Întrebat ce va face dacă va fi emis un mandat european sau internaţional de arestare pe numele său, Marko a răspuns că statul ungar i-a transmis în mai multe ocazii şi în diverse moduri că nu îl va abandona, deoarece „Guvernul ungar consideră, de asemenea, că nu există nicio infracţiune în acest caz”, ci este vorba despre „discreditarea unui cetăţean maghiar”.

Camera Deputaţilor a luat act, miercuri, de încetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive, acesta trimiţându-şi demisia în original Legislativului.

1 comentariu la “Care este dovada clară că Marko Attila a fugit definitiv din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *