Skip to content
Politică

Care este miza negocierilor dintre Iohannis și reprezentanții societății civile? „Avem posbilitatea ca niște lumi care nu au comunicat…”

" "

Vineri, președintele Klaus Iohannis a deschis porțile palatului Cotroceni pentru o parte din reprezentanții societății civile în vederea unor discuții care să prezinte revendicările protestatrilor din ultimele zile.

Nicușor Dan, Inițiatorul și președintele Asociației Salvați Bucureștiul și fost candidat la Primăria București, a fost prezent la aceste consultări ale membrilor din societatea civilă cu președintele, la Palatul Cotroceni.

" "
" "

Presedintele partidului Uniunea Salvati Bucurestiul, a declarat ca a propus un acord politic pe niste teme care sa vina din partea oamenilor. Aceste propuneri ar urma sa fie centralizate si sa reprezinte baza acordului.

„Trebuie sa avem un acord politic. Nu trebuie sa ne grabim sa numim un premier. Trebuie sa avem un acord politic pe niste teme. Am recomandat presedintelui ca propunerile oamenilor sa fie centralizate de presedintie, ca sa fie la baza acestui acord politic”, a declarat Nicusor Dan.

Prezen, vineri seară într-o emisiune de la postul Antena 3, Nicușor Dan a explicat că își dorește ca aceste consultări cu președintele să se repete și că modul de selecție a participanților la discuțiile cu Iohannis trebuie să fie mai transparent: „Noi am spus ca este nevoie ca aceasta intalnire sa se repete. Presedintele a spus ca saptămâna viitoare va avea din nou consultari cu partidele si cu reprezentanții societatii civile. Noi am cerut ca modul in care sa fie selectionati oamenii care sa particiep la întâlnirile astea sa fie in mod democratic, online. Un fel de voting online ca sa nu mai fie nici un fel de discutie despre cine a fost invitat acolo.”

Privitor la alegerile anticipate, Nicușor Dan a declarat: „Au fost mentionate in trecat, unii intr-un fel, altii in alt fel. Chestiunea primului ministru va fi negociata de partide cu presedintele.” și a punctat principalele solicitări aduse de el, precum și miza acestor negocieri: „Eu m-am dus acolo ca sa obtin promisiunea pe un acord ca acele lucruri se vor intampla: alegerea primarului in două tururi scaderea pragului electoral.(…) Două saptămâni pentru ca oamenii din piata sa obtina un acord intre partidele politice, nu e nicio problema. Avem posbilitatea ca niste lumi care nu au comunicat sa ajunga la un compromis. (…) Eu cred ca lumea a obosit vine cumva pe rand acolo. Eu incurajez lumea sa mearga pana ce o parte din revendicari vor fi asumate de clasa politica.”, a conchis Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *