Skip to content
Puterea Știrilor Video

Care este secretul unui business de succes. Omul de afaceri american Angelos Angelou, la Puterea Știrilor: Dacă ți se cere să faci „x”, tu trebuie să faci „x+y”

PS News

Omul de afaceri american Angelos Angelou, expert în dezvoltare economică și antreprenoriat, fondator și director executiv al AngelouEconomics și International Accelerator, a dezvăluit la „Puterea Știrilor” secretul „unui business de succes”.

„În primul rând, trebuie să existe un contract care să prevadă clar ce ai de făcut, ca să nu apară neînțelegeri între cele două părți. Ceea ce oferi trebuie, de asemenea, stipulat exact în acest contract. Dar secretul este ca întotdeauna prestația ta să depășească așteptările clientului. Dacă ți se cere să faci „x”, tu trebuie să faci „x+y””, spune Angelos Angelou.

Omul de afaceri american este pentru a patra oară în România, prima dată în urmă cu 25 de ani. „România îmi amintește foarte mult de țara mea natală, Grecia, oamenii sunt asemănători, de asemenea obiceiurile și mâncarea”, adaugă Angelos Angelou. Despre români spune că nu a apucat să-i cunoască prea bine, dar i se par „onești și deschiși”.

Angelos Angelou are 37 de ani de experiență în dezvoltare economică și antreprenoriat și afirmă că a venit în România pentru a-și oferi expertiza oamenilor de afaceri locali. „N-am venit să caut oportunități de afaceri, am venit să ajut. Dar dacă apar și oportunități de business, cu atât mai bine”, spune el.

AngelouEconomics este o companie de consultanță de top în dezvoltare economică din SUA, cu o listă impresionantă de clienți atât din sectorul privat, cât și din sectorul public. Compania a elaborat peste 600 de strategii de dezvoltare economică pentru clienții săi, însumând investiții de aproape 22 de miliarde de dolari în întreaga lume.

Angelos Angelou este, de asemenea, fondatorul și CEO-ul International Accelerator (IA) din Austin, Texas, care se focusează exclusiv pe antreprenorii născuți în străinătate care doresc să lanseze startup-uri de tehnologie (dar nu numai) pe piața din SUA. Companiile din portofoliul IA sunt evaluate astăzi la peste 550 de milioane de dolari.

Înainte de a începe AngelouEconomics, Angelos a petrecut aproape 12 ani la Camera de Comerț din Austin, Texas, SUA, în calitate de vicepreședinte pentru dezvoltare economică, timp în care a plasat peste 22 de miliarde de dolari în proiecte de investiții de capital (de la semiconductori la asistență medicală, energie și data center, inclusiv clienți de minerit Bitcoin din întreaga lume). Bilanțul său de realizări include atragerea a 26 de miliarde de dolari în investiții de capital și alte 19 miliarde de dolari în investiții ulterioare și crearea a peste 285.000 de locuri de muncă directe și indirecte. Lista companiilor recrutate include IBM, Apple, Samsung, Motorola, AMD, Cypress
Semiconductor, Applied Materials, Tokyo Electron și Sematech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *