Skip to content
Coronavirus

Care este starea celor 5 cadre medicale de la „Matei Balş”, infectate cu COVID-19. Dr. Adrian Marinescu: Se poate întâmpla oricând, din păcate

360medical.ro

În exclusivitate pentru PSnews.ro, Dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, a precizat care este starea celor 5 cadre medicale infectate cu COVID-19. „4 dintre ei sunt asimptomatici, 1 medic este cu o formă ușoară. Totul este în regulă. Nu există suspiciuni de infecție și la alte cadre medicale”, a precizat medicul.

Adrian Marinescu spune că cei 5 s-ar fi putut infecta chiar la momentul dezechipării. „Asta se poate întâmpla oricând, din păcate. E greu de spus cum s-a întâmplat. Oricum, la noi de când intri în spital ai mască, mănuși etc, dar pot fi scăpări la un moment dat”, spune acesta.

„Sunt 5 cadre medicale, 2 medici, 2 asistenți și un infirmier care au fost izolați, internați. 4 dintre ei sunt asimptomatici, 1 medic este cu o formă ușoară și totul este în regulă. Nu există suspiciuni de infecție și la alte cadre medicale. Cred că este o situație izolată și e greu de spus pentru că transmiterea putea să fie și intracomunitară. Personalul medical, din păcate, în fiecare zi trebuie să se deplaseze, nu poate sta acasă.

Măsurile erau foarte stricte și înainte de aceste cazuri. La noi lucrurile sunt foarte stricte. Cei care vin în fiecare zi sunt medicii, ies din casă și se deplasează peste tot pentru că au diverse lucruri de făcut, și au un risc mai mare să se contamineze față de cei care stau în casă. E o transmitere mai mare comunitară. În plus, este și mediul care oricum este contaminat, vii în contact cu mai multe persoane. Mă gândesc că în cazul lor putea să fie problemă și la dezechipare. Asta se poate întâmpla oricând, din păcate. E greu de spus cum s-a întâmplat. Oricum, la noi de când intri în spital ai mască, mănuși etc, dar pot fi scăpări la un moment dat”, a declarat dr. Adrian Marinescu pentru PSnews.ro

Medicul a explicat și că, din punct de vedere al echipamentelor necesare, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș este „o situație privilegiată”. „La noi nu există demisii sau cereri de concediu. Oricum eu cred că lucrurile se leagă cumva. Atunci când ai tot ce îți trebuie, o comunicare mai bună, cred că și moralul angajaților este mai sus”, a mai precizat acesta.

„La noi la Balș este o situație privilegiată, aș spune eu. Pe noi toată lumea ne-a ajutat. Avem tot ce ne trebuie, nu este o problemă legată de echipamente de protecție. La noi nu există demisii sau cereri de concediu. Oricum eu cred că lucrurile se leagă cumva. Atunci când ai tot ce îți trebuie, o comunicare mai bună, cred că și moralul angajaților este mai sus. 

Din pacienții pe care îi avem, multe dintre forme sunt ușoare, chiar și fără simptomatologie. La acest moment orice persoană pozitivă se internează. Sunt forme medii și puține forme severe. Este foarte adevărat și că acești pacienți sunt imprevizibili. Dacă sunt pacienți care au o anumită vârstă și mai au și alte afecțiuni, chiar dacă au o formă medie, sarea lor se poate agrava. Evoluția poate fi imprevizibilă și să ajungi la o formă severă cu complicații respiratorii într-un interval scurt de timp”, a conchis acesta.

Amintim că cinci cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București au fost confirmate cu noul coronavirus. Cei cinci au fost izolați în spital, întreg personalul sanitar al institutului urmând să fie testat. Întreg personalul medical al Institutului Matei Balș va fi testat pentru coronavirus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *