Skip to content
Politică

Care este suma halucinantă cheltuită de deputați pe deplasări externe, în februarie

Printre destinațiile membrilor Camerei Deputaților se numără Statele Unire, Monaco, Letonia, Spania, Israel, Turcia sau Elveția, iar cheltuiala a fost pe măsură.

Astfel, potrivit b1.ro, cheltuielile pentru deplasarile membrilor Camerei Deputatilor s-au ridicat la peste 200.000 de lei în luna februarie.

De exemplu, pentru cei opt deputați care au participat la prima parte a Sesiunii ordinare 2015 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, costurile s-au ridicat la 74.000 de lei, în timp ce un alt deputat a cheltuit 6.724 de lei pentru o deplasare la Monaco, unde a participat la Sesiunea Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei, potrivit realitatea.net.

Potrivit sursei citate, membrii Camerei Deputaților se mențin, astfel, în linia cheltuielilor din perioada precedentî, după ce instituția a plătit, anul trecut, peste 2 milioane de lei pe deplasările în străinătate ale aleșilor.

Totodată, șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a condus într-o lună două deplasări, una în Belgia, la Săptămâna Parlamentară Europeană, care a costat 12.115 de lei, si una în Israel, în valoare de 29.271 de lei, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *