Skip to content
Puterea Știrilor Video

Care este urgența noii OUG anunțată de premier? Daniel Fenechiu: Doamna Dăncilă are nevoie de susținerea poporului PSD-ist

psnews.ro

Avocatul și senatorul PNL Daniel Fenechiu a vorbit, la ”Puterea Știrilor”, despre adoptarea noului Cod administrativ prin Ordonanță de Urgență. Întrebat cum se justifică urgența actului normativ, senatorul a precizat că acesta ”rezolvă pensiile primarilor și pensiile șefilor de consilii județene”.

Nu există o urgență din perspectiva românilor. Dar există o urgență din perspectiva Congresului PSD, care va avea loc sâmbătă. Doamna Dăncilă are nevoie de susținerea poporului PSD-ist și mai ales a șefilor poporului PSD-ist, care sunt președinți de Consilii județene, care sunt primari, care sunt în anumite poziții în administrația locală. Această ordonanță privind Codul administrativ rezolvă pensiile primarilor și pensiile șefilo de consilii județene. Practic, rezolvă una dintre problemele care au ocupat dintotdeauna suprastructura PSD-istă”, a afirmat Daniel Fenechiu.

Sigur, beneficiarii sunt și din PNL, UDMR, PMP, ALDE”, a adăugat senatorul.

Declarațiile liberalului vin în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți adoptarea prin ordonanță de urgență a noului Cod administrativ, unul deosebit de controversat, mai ales în ceea ce privește pensiile speciale ale aleșilor locali și a reducerii termenului pe care îl are președintele pentru a numi un ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *