Care sunt cele 5 partide cu cea mai mare vizibilitate în spațiul online 

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

PNL și PSD au înregistrat o vizibilitate semnificativ crescută în conversațiile online față de luna precedentă, liberalii depășindu-i pe social-democrați în topul mențiunilor despre partide din surse online și social media relevante, potrivit datelor procesate cu ajutorul platformei de media intelligence NewsVibe. Încheierea perioadei de vacanță, dar mai ales desemnarea oficială a candidaților pentru alegerile prezidențiale explică intensificarea reflectării online a comunicării partidelor și a disputelor publice dintre acestea. Și USR a crescut, în timp ce AUR și SOS România au înregistrat ușoare scăderi.

Dezbaterile din jurul alegerilor prezidențiale, axate pe oficializarea candidaturilor, precum și discuțiile legate de evoluția relațiilor din coaliția de guvernare în context electoral, alături de subiecte importante de guvernare (cum ar fi recalcularea pensiilor), au contribuit în mod special la creșterea vizibilității partidelor din coaliția guvernamentală.

În topul mențiunilor realizate în sursele online și social media relevante din România, PNL și PSD ocupă primele poziții, cu formațiunea liberală devansând clar social-democrații în această perioadă (spre deosebire de precedentele analize). La o distanță semnificativă urmează USR (cu o treime din volumul de mențiuni despre liberali), AUR și SOS România. Dacă PSD, PNL și USR înregistrează creșteri în vizibilitate, AUR și SOS România au suferit o scădere, mai pronunțată în cazul partidului condus de Diana Șoșoacă.

Top 5 partide după vizibilitatea online

Partidul Național Liberal – 11.146 de mențiuni
Partidul Social Democrat – 10.334 de mențiuni
Uniunea Salvați România – 3.721 de mențiuni
Alianța pentru Unirea Românilor – 1.703 de mențiuni
SOS România – 185 de mențiuni

Citeşte mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: