Care sunt cele mai bogate țări din lume

Sursa foto: Pexels

O analiză a celor mai bogate țări din lume arată că standardele de viață sunt ridicate în țările cu monede puternice, chiar dacă prețurile sunt mai mari ca urmare a productivității mai mari a muncii.

Printr-o măsură clasică, PIB-ul pe cap de locuitor arată prosperitatea economică individuală. Dar compararea țărilor doar prin această măsură nu spune întreaga poveste. Pentru a avea o idee mai bună despre standardele de viață, Visual Capitalist a întocmit un top cu 26 de state din întreaga lume în funcție de trei măsuri diferite, pe baza datelor de la The Economist și Sondre Solstad. Toate cifrele sunt exprimate în dolari americani.

Luxemburg, al cărui sector financiar reprezintă 25% din PIB, este cea mai bogată țară din lume în funcție de PIB pe cap de locuitor.

Cu o populație de doar 660.000 de locuitori, țara este, de asemenea, considerată un paradis fiscal, stimulând investițiile străine datorită politicilor sale fiscale favorabile. Datorită bogăției considerabile a acestei mici națiuni, cetățenii săi se bucură de educație, asistență medicală și transport gratuit.

Bermuda, ca și Luxemburg, este cunoscută ca fiind un paradis fiscal. Mai multe multinaționale adăpostesc miliarde de dolari în națiunea insulară – inclusiv Google, care a mutat 23 de miliarde de dolari într-o companie fantomă în 2017 pentru a reduce costurile fiscale externe.

Cu un PIB pe cap de locuitor de 82.808 dolari, Singapore este cea mai bogată țară din Asia, datorită rolului său de centru global pentru finanțe, comerț și turism.

O altă modalitate de a compara țările ajustează PIB-ul pe cap de locuitor pe baza prețului relativ al bunurilor și serviciilor, pentru a ține cont de diferențele în ceea ce privește costul vieții și puterea monedei locale.

Acest lucru oferă o comparație mai clară a standardelor de viață între țări, deoarece valoarea unui dolar poate cumpăra mai multe bunuri în diferite țări.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: