Skip to content
Politică

Care sunt cele mai mari salarii din România. Cine câştigă de 18 ori mai mult ca Iohannis

" "

Digi 24 face o trecere în revistă a celor mai mari salarii din România. Deşi este şeful statului, preşedintele Klaus Iohannis nu este şi cel mai bine remunerat. Klaus Iohannis încasează din funcţia de şef al statului în jur de 1.500 de euro pe lună, după ce în calitate de primar al Sibiului încasa doar 830 de euro lunar.

Pe de altă parte, guvernatorul Băncii Naţionale are un venit de 10.000 de euro pe lună, de mai bine de şase ori mai mult decât preşedintele. În acelaşi timp, Radu Graţian Gheţea, în calitate de preşedinte al CEC Bank, a câştigat lunar aproape 30.000 de euro, de aproape trei ori mai mult decât guvernatorului Băncii Naţionale şi deci de 18 ori mai mult ca Iohannis.

" "
" "

Şi mai puţin câştigă parlamentarii. Aceştia primesc de 4.909 lei pe lună, echivalentul a 1.115 euro, însă veniturile pot fi completate cu sume forfetare, bani pentru chirie, dar şi pentru transport.

În schimb, patriarhul Daniel câştigă aproape 3.150 de euro iar aproape două treimi din această sumă sunt bani de la stat.

" "

1 comentariu la “Care sunt cele mai mari salarii din România. Cine câştigă de 18 ori mai mult ca Iohannis

  1. Iohannis, 830 euro pe luna ca primar? Pana anul trecut, indemnizatia de primar era la jumatate. Concluzia? Casele in Sibiu sunt foarte ieftine daca Iohannis si-a cumparat sase astfel de imobile. Apropos, i-o fi ajungand salaraiul lui Iohannis ca sa plateasca caldura, curentul, gazele, intretinerea, reparatiile etc la cele 6 case? P.S. „Nastase-patru case” nu putea fi decat un corupt, in schimb „Iohannis-sase case” este un autentic politician de dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *