Skip to content
Sport

Care sunt cele mai slabe parole din online

Furnizorul de aplicații de management al parolelor Splash Data a publicat topul celor mai slabe parole din 2014.

Acesta relevă cât de important este ca o combinaţie sigură de caractere să nu conţină nume, tipare simple numerice, nume de sport sau injurii.

Cele mai comune 25 de parole găsite pe internet conține cele mai proaste combinații de caractere, care pot expune pe oricine pericolului unui atac sau furt de date personale.

Astfel, din peste 3,3 milioane de parole sparte în timpul anului, reiese că „123456” şi „password” („parolă”) continuă să ocupe primele două locuri din top, ca în fiecare an din 2011. Alte parole din top 10 includ „qwerty”, „dragon” şi „football”.

Asemenea listelor din primii ani, parolele numerice simple rămân cele mai comune, nouă dintre cele 25 din 2014 fiind compuse numai din numere. Printre parolele care apar pentru prima dată în lista SplashData se află „696969” şi „batman”.

Combinaţiile de caractere evaluate pentru lista din 2014 au aparţinut în majoritate utilizatorilor din America de Nord şi din Europa de Vest. Milioane de parole de conturi din Rusia au fost de asemenea sparte, dar acestea nu au fost incluse în analiză.

sursa foto  tested.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *