Skip to content
Europa

Care sunt cele trei țări UE care au acceptat să plătească gazul rusesc în ruble. Polonia cere sancțiuni

sputniknews.com

UE ar trebui să penalizeze țările care folosesc ruble pentru a plăti gazul rusesc, a declarat ministrul polonez al Mediului, Anna Moskwa, în urma deciziei Moscovei de a întrerupe livrările către Polonia și Bulgaria din cauza refuzului acestora de a plăti în ruble, transmite Reuters.

„Astăzi, ceea ce lipsește sunt sancțiunile complete asupra gazului, asta ar rezolva problema cu Gazprom, problema cu respectarea 100% a sancțiunilor. Așteptăm aceste sancțiuni”, a declarat Anna Moskwa pentru postul privat de televiziune Polsat News.

Principalele state membre ale UE care se opun unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei în domeniul gazelor sunt Austria, Germania și Ungaria, a adăugat ea.

Polonia, unul dintre cei mai aprigi susținători ai sancțiunilor împotriva Moscovei, susține că blocul comunitar ar trebui să interzică total achizițiile de gaz rusesc.

„Contăm pe faptul că vor exista consecințe pentru aceste țări (care plătesc în ruble) și că vor înceta să mai plătească în ruble”, a spus Anna Moskwa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *