Care sunt creșterile salariale de care vor beneficia o categorie de bugetari?

Inquam Photos / Octav Ganea
Sura foto: Inquam Photos / Octav Ganea

In România, cu sau fără finalizarea legii salarizării, ministrul Educației, Ligia Deca,

își exprimă angajamentul de a face tot ce îi stă în putere pentru a fi respectate majorările salariale

pentru angajații din sistemul de învățământ de la 1 ianuarie 2024.

Deși situația actuală sugerează incertitudine cu privire la momentul implementării creșterilor salariale,

ministrul a subliniat că promisiunile făcute în fața profesorilor ar trebui respectate.

 

Vor avea sau nu profesorii salarii majorate?

”O promisiune făcută, trebuie respectată”

Vor avea sau nu profesorii salarii majorate?

În contextul incertitudinilor legate de termenul de implementare a noilor majorări salariale pentru angajații din sistemul de învățământ, ministrul Educației,

Ligia Deca, a subliniat importanța angajamentului politic și legal de a crește salariile dascălilor începând cu 1 ianuarie 2024.

 

Într-o declarație acordată Euronews România, ministrul Deca a evitat să ofere o garanție fermă în cazul în care legea salarizării nu va fi finalizată până la data menționată, dar a asigurat că va depune toate eforturile pentru ca acest angajament să fie respectat.

 

Astfel, „Există un act normativ în vigoare care spune că de la 1 ianuarie, profesorii vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă. Este și un angajament politic al Coaliției, iar eu voi face tot ceea ce ține de mine pentru că acest angajament să se respecte.

Au reînceput discuțiile cu privire la grila de salarizare, au existat discuții tehnice între reprezentanții profesorilor și Ministerul Muncii și acum se va trece la găsirea unei soluții legale, pentru că până la urmă, pentru a putea da această creștere, trebuie să existe o nouă grilă de salarizare pentru sectorul Educație”, a spus ministrul Ligia Deca.

 

”O promisiune făcută, trebuie respectată”

În contextul legii salarizării, Ligia Deca a menționat că au avut loc discuții tehnice între reprezentanții profesorilor și Ministerul Muncii, iar acum se lucrează la găsirea unei soluții legale pentru a permite majorările salariale.

Cu toate că există incertitudini legate de termenul exact de implementare, ministrul Ligia Deca a subliniat importanța găsirii unei soluții, fie pe actuala legislație,

fie pe viitoarea lege a salarizării, pentru a asigura că profesorii primesc creșterile promise.

De asemenea, aceasta a reafirmat că siguranța și bunăstarea cadrelor didactice rămân o prioritate în planurile guvernamentale.

 

 

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: