Skip to content
Educație

Care sunt criteriile pentru ca un elev să primească unul dintre cele 250.000 de dispozitive conectate la internet

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat ordinul prin care se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet ce vor fi distribuite elevilor din România prin programul ”Şcoala de Acasă”.

De program beneficiază şi elevii de cetăţenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei şi care nu au un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Pentru această categorie de elevi se alocă un număr de 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000, relatează Hotnews.ro.

Ministerul Educaţiei va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectorate. La nivelul fiecărui inspectorat trebuie constituită o comisie ce elaborează procedurile de selecţie şi distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet.

Criteriile generale pentru selecţia primară a beneficiarilor programului sunt:

-elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi şi cu frecvenţă (clasa pregătitoare, clasele I-XII, şcoala profesională) înmatriculaţi, la început de an şcolar, în unităţi de învăţământ de stat.

-elevii proveniţi din medii defavorizate.

Suplimentar, criteriile specifice pentru selecţia beneficiarilor programului sunt:

-elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

-elevii care nu deţin, în folosinţă personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

-elevii de cetăţenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei de COVID-19 şi care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise şi a unei declaraţii pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potenţialul beneficiar al programului nu deţine niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *