Care sunt motivele de îngrijorare ale tinerilor din Uniunea Europeană înainte de alegerile europarlamentare

Europa UE
Sursa foto: Unsplash

Tinerii din Uniunea Europeană și-au expus îngrijorările legate de problemele cu care se confruntă societatea în prezent, dar și eventuale soluții în cadrul evenimentului internațional European Youth Event (EYE). 

Evenimentul, ce a avut loc înaintea alegerilor europarlamentare de anul viitor, ne oferă o perspectivă a persoanelor sub 25 de ani asupra problemelor din societate, dar și asupra interesului tinerilor față de politică.

Tinerii europeni sunt mai implicați în activitatea politică

Datele colectate în primăvara acestui an, arată o creștere de 6% a interesului tinerilor pentru alegeri. De altfel, Eurobarometrul arată că 67% dintre respondenți intenționează să meargă la vot, cu 9% mai mult decât acum 5 ani.

Rata prezenței la vot în rândul tinerilor sub 25 de ani este în creștere, iar în 2019 a fost înregistrată o prezență la vot în rândul acestor persoane de 42% față de 28% în 2014.

Tot în 2019, a fost înregistrată la votul pentru europarlamentare o prezență record de 50,6%, mai ales pentru că au votat mai mulți tineri. Totuși, Parlamentul European amintește că oamenii în vârstă de peste 55 de ani rămân cei mai activi la vot, cu o prezență de peste 54%.

Mai mult de atât, un sondaj din 2021 arăta că 9 din 10 tineri au declarat că au luat parte la cel puțin o activitate politică sau civică în acel an.

Ținând cont de actuala implicare a tinerilor din Europa în avtivitățile politice, autorii Raportului despre Ideile Tinerilor 2023 au analizat propunerile acestor persoane.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: