Skip to content
Alegeri locale 2020 București Știri locale

Care sunt planurile guvernului Orban II pentru București, până în 2024

Inquam Photos/Octav Ganea

Echipa formată din cabinetul Orban II și primarul general Nicușor Dan va duce la bun sfârșit proiecte pe care “papagalii sociali-democrați” nu au știut decât să le trâmbițeze, a anunțat deputatul PNL Ovidiu Raețchi, pe contul său de Facebook.

Intervalul 2020-2024 va fi cel mai important moment din istoria recentă a Capitalei. Pe fondul injecției financiare…

Publicată de Ovidiu Alexandru Raetchi pe Vineri, 18 septembrie 2020

Intervalul 2020-2024 va fi cel mai important moment din istoria recentă a Capitalei. Pe fondul injecției financiare masive negociate de președintele Iohannis cu Uniunea Europeană, echipa formată din cabinetul Orban II și primarul general Nicușor Dan (așa va fi, fără emoții) va duce la bun sfârșit acele proiecte esențiale pe care papagalii sociali-democrați n-au știut decât să le trâmbițeze, precum gaina care a făcut o mărgică:

a. Autostrada de Centură a Bucureștiului, care va fi gata până în 2024;

b. Legătura feroviară Gara de Nord-Otopeni;

Dacă adăugăm aici fluidizarea adusă de lărgirea din Prelungirea Ghencea și de metroul recent inaugurat in Drumul Taberei, vom putea vorbi, în jurul anului 2023, despre o normalizare a circulației în Capitală – care nu e chiar „revoluția traficului în șase luni” pe care o promitea Firea în mai 2016, dar are totuși meritul ca nu va fi o simplă bazaconie.

c. Refacerea aspectului Dâmboviței, poate chiar după modelul promenadei de pe malul Crișului din Oradea. În acest moment, Dâmbovița arată jalnic, transformând Bucureștiul într-un orașel de provincie din Asia;

d. Modernizarea Centrului Vechi, care a căzut din nou în paragină în ultimii ani, devenind greu de frecventat din cauza mirosului și a senzației generale de descompunere și mizerie;

e. Introducerea zonei verzi din jurul Palatului Parlamentului în circuitul turistic și de agrement, odată cu inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului, prin eliminarea gardului nord-coreean al Parlamentului și unirea spațiului verde de aici cu cel din Parcul Izvor și cel din jurul Casei Academiei.

f. Consolidarea clădirilor cu rism seismic, aflate acum în paragină, într-un ritm cu adevărat susținut (sute, nu zeci de clădiri într-un mandat), ceea ce va duce la renașterea unor zone intrate acum intr-un con de umbră (bulevardul Magheru).

Momentul de sincronizare reală între București și Europa se va produce în perioada 2020-2024 – și va fi rezultatul unui mandat complet al echipei formate din cabinetul Orban II si primarul Nicușor Dan”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *