Skip to content
Politică

Care sunt propunerile Camerei Deputaților pentru noile mandate de judecători ai CCR SURSE

Propunerile Camerei Deputaţilor pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională sunt fostul deputat UDMR Attila Varga şi judecătorul Mona-Lisa Neagoe, susţinută de PNL, au declarat surse din rândul deputaţilor.

Comisa juridică va centraliza propunerile, urmând ca ulterior plenul să decidă cui îi va reveni mandatul de judecător la CCR.

Attila Varga a fost deputat al UDMR din 1992 până în 2012. El a obţinut în 2006 titlul de doctor în drept, în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, cu o lucrare despre „Constituţionalitatea procesului legislativ”.

Judecătoarea Mona-Lisa Neagoe, membru CSM, a fost propusă de PNL pentru un post la CCR şi în februarie 2015, dar nu a trecut de votul Senatului.

Curtea Constituţională a trimis o scrisoare şi Senatului prin care solicită declanşarea procedurii de numire a unui nou judecător, având în vedere că mandatul lui Valentin Zoltan Puskas urmează să expire pe 13 iulie. În cărţi ca propunere a Camerei superioare este social-democratul Ioan Chelaru.

De asemenea, mandatul preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, urmează să expire, în locul lui urmând să fie numit un judecător de către Preşedinţie, amintește antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *