Skip to content
București Societate

Care sunt străzile din Bucureşti de pe care vor fi ridicate maşinile parcate ilegal

psnews.ro

De luni intră în vigoare decizia Primăriei Capitalei prin care maşinile parcate neregulamentar în Bucureşti vor fi ridicate de Compania Municipală Managementul Transportului, la dispoziţia poliţiştilor.

Primăria a stabilit şi cele 350 de artere din Bucureşti, unde nu se mai poate parca fără ca maşinile să nu fie ridicate, printre acestea figurând bulevarde şi străzi din centru dar şi de la perferie. Lista completă poate fi consultată aici.

Tarifele pentru recuperarea autovehiculelor sunt de 350 de lei în prima zi pentru maşinile mai mici de cinci tone şi 470 de lei pentru cele care depăşesc această masă. Activitatea de ridicare se va desfăşura non-stop, iar pentru fiecare zi de depozitare a maşinii proprietarii vor plăti câte 150 de lei.

Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat regulamentul care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi care blochează traficul.

Compania Municipală Managementul Transportului se va ocupa de această activitate care prevede ridicarea,transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

Hotărârea adoptată prevede că procesul este unul continuu, activităţile urmând a fi asigurate 24/24 ore.

Tarifele de ridicare şi depozitare a maşinilor vor fi: 350 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv, 470 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, va fi de 150 lei/zi.

Dispunerea ridicării vehiculelor staţionate neregulamentar se va face decătre poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locala şi Control a Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *