Skip to content
Coronavirus

Care sunt ţările pro şi contra pașaportului de vaccinare

twitter

Paşaportul de vaccinare ar putea deveni în curând obligatoriu pentru toţi cei care doresc să călătorească în străinătate, iar ideea este agreată mai ales de ţările a căror economie depinde de turism. Există însă şi state europene care se opun certificatului Covid.

Se pare că nu este decât o chestiune de timp până când certificatul Covid va deveni un act obligatoriu pentru călătoriile în anumite state europene.

" "

Ideea paşaportului de vaccinare a prins contur de multă vreme şi este agreată mai ales în ţările care se bazează foarte mult pe turism. Dar nu numai. Şi statele nordice cochetează cu ideea, scrie HotNews.ro.

Grecia s-a numărat printre primele state care au cerut ca această măsură să fie analizată şi cât mai repede adoptată. Asta s-a întâmplat chiar luna trecută, când oficialii greci au cerut Comisiei Europene să permită utilizarea „certificatelor de vaccinare” pentru călătorii în UE. În afară de asta, Grecia a semnat deja un acord cu Israelul pentru a le permite celor vaccinaţi deplasările între cele două ţări.

Spania, care este de asemenea dornică să primească din nou turişti, nu a lansat deocamdată un paşaport de vaccinare, dar ministrul de externe, Arancha Gonzales Laya, consideră că ar fi „un element foarte important pentru restabilirea în siguranţă a mobilităţii”.

Şi Italia consideră că un astfel de document ar putea deschide mai rapid calea către „activităţi normale”, aşa cum s-a exprimat oficialul responsabil de gestionarea urgenţei sanitare, Domenico Arcuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *