Skip to content
Politică

Care va fi cea mai criticată instituție în raportul MCV

Jurnaliștii de la hotnews.ro susțin că Raportul Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare va critica în primul rând inițiativele legislative menite sa slabeasca institutiile anti-coruptie, cu referinte precise la anumite legi modificate in Parlament, blocarea arestarilor si anchetelor in Parlament si va avertiza ca intarzierea numirii unui nou sef DIICOT nu este benefica.

Pe de alta parte, note bune vor primi si in raportul din acest an institutii ca DNA si ANI, care au dovedit eficienta si in trecut. Raportul MCV ar urma sa fie dat publicitatii catre sfarsitul acestei luni, nota generala fiind spre un raport pozitiv, au mai declarat sursele citate.

Responsabilitatea unui nou sef DIICOT apartine guvernului. Functia a ramas vacata din 22 noiembrie 20014, dupa arestarea procurorului sef Alinei Bica in dosarul Despagubirilor.

Mecansimul de Cooperare si Verificare, aderarea la spatiul Schengen si intrarea in zona euro au fost principalele subiecte abordate in discutia dintre președintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut loc joi la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *