Skip to content
Politică

Care va fi prezența la vot și cum va arăta clasamentul final pe 6 decembrie. Andrei Țăranu: E aproape imposibil ca PNL să aibă peste 35%

Facebook/Andrei Taranu

Politologul Andrei Țăranu a vorbit pentru PS News despre șansele de câștig ale marilor partide la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Cele mai multe șanse le are PNL, după care PSD, USR, apoi PRO România, UDMR și încă nu-mi dau seama dacă PMP-ul va trece pragul. PMP se va învârti în apropierea pragului, dar e greu de spus dacă va reuși sau nu, teoretic ar putea, dar lucrurile sunt foarte neclare momentan”, spune politologul.

În ceea ce privește prezența la urne, Andrei Țăranu anunță ca aceasta va fi mai redusă pe 6 decembrie decât cea din septembrie de la alegerile locale.

„Prezența la vot va fi una redusă spre foarte redusă. Asta pentru că, inclusiv la alegerile locale, care sunt niște alegeri cu o miză socială mult mai mare, prezența a fost mică anul acesta, undeva de 38%. Acum va fi în jur de 33-36%. Sunt voci care sunt mult mai sceptice decât mine și care spun că ar putea fi o prezență sub 30%, dar să spunem că va fi totuși peste 30%”, susține politologul.

De asemenea, acesta este de părere că PNL are șanse slabe de a avea un procent de peste 35%, astfel încât „pare condamnat să facă Guvernul cu USR”

„Care va fi prezența la vot și cum va arăta clasamentul final pe 6 decembrie. Andrei Țăranu: E aproape imposibil ca PNL să aibă peste 35% un procentaj de peste 35. Chiar și cu 35 ar fi destul de greu ca PNL să facă singur guvernul. Eu în calculele mele nu bag și PMP-ul. Atunci, doar cu PMP și cu UDMR, ar face guvern, dar nu-mi dau seama dacă va intra PMP-ul. PNL pare condamnat să facă guvernul cu USR, chiar dacă, în condițiile puțin probabile să facă PNL-ul 35%, atunci calculele arată că tot va fi nevoie de cineva care să îl ducă spre 50%”, a conchis Andrei Țăranu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *