Skip to content
Alegeri Politică

Carmen Avram: Până în 2009 am votat PNL. Balanţa în favoare PSD a fost înclinată de discursul lui Dăncilă din Parlamentul European

Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalista Carmen Avram este surpriza de pe lista PSD pentru europarlamentare, aceasta regăsindu-se pe locul 2 după Rovana Plumb. În prima declaraţie după ce lista a fost anunţată oficial, aceasta a arătat că a fost un votat PNL până în 2009, iar apoi a aşteptat ca formaţiunea să îşi revină, dar totul a fost schimbat începând cu alegerile din 2016, arată B1.

„Eu nu am fost votant PSD. Până în 2009 am votat PNL. După 2009 am tot aşteptat ca PNL să îşi revină şi i-am găsit mereu scuze. După acest decembrie 2016, am văzut un partid care câştigă alegerile şi, la câteva săptămâni, există această tentativă de a fi înlăturat de la putere. După care l-am văzut asaltat în moduri în care nu credeam că mai e posibil, şi dinăuntru, şi dinafară. Şi l-am văzut în această zbatere de a ţine piept presiunii. El, întâi şi întâi, nu cedează şi mai are timp să rezolve şi lucruri. Şi m-am uitat la el, la acest partid şi cumva, pentru prima dată în istoria mea personală, am prins drag de el şi am început să îl respect.  Am început să simt pentru el lucruri pe care nu am crezut că pot să le simt. S-au întâmplat lucruri în aceşti ultimi 2 ani, care pentru mine au fost şocanţi. Şi forţa acestor oameni, care au fost huiduiţi, huliţi, scuipaţi, în toate felurile, forţa acestor oameni de a duce mai departe o misiune pe care şi-au asumat-o şi au câştigat-o în mod legal”, a spus Carmen Avram.

Aceasta a subliniat că momentul decisiv care a dus la decizia ei de a trece de partea PSD a fost discursul premierului Viorica Dăncilă din Parlamentul European de la dezbaterea privind statul de drept.

„Pe lângă asta, a fost un moment decisiv, când am ştiut că sunt de partea lor total: speech-ul pe care Viorica Dăncilă l-a ţinut în Parlamentul European, atunci când era problema rezoluţiei care s-a votat. Ăsta e un speech pe care eu aş putea…, până la următorul fabulos care o să apară, aş putea să-l ascult în buclă. E o pledoarie pentru România pe care eu n-am mai auzit-o. Şi are doamna Dăncilă această sintagmă pe care o foloseşte foarte des: ţara mea. Pe mine mă atinge în inimă asta… a început să mă doară pentru că ţara mea suferă. Şi în Parlamentul European a fost această doamnă care, cu vocea ei firavă, a spus: Ţara mea nu merită să fie pedepsită”, a mai spus Carmen Avram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *