Skip to content
Politică

Carmen Dan, aluzie caustică la Firea: Sunt un om care își asumă opiniile!

iasitvlife.ro

Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne (MAI), într-o postare pe pagina sa de Facebook, a făcut o aluzie caustică la adresa Gabrielei Firea, legată de închiderea paginii de pe platforma socială, în urma primirii de comentarii negative la una dintre postări.

Concret, mesajul vine după ce ministrul de Interne a primit foarte multe opinii negative la postarea în care își afirma sprijinul pentru Liviu Dragnea, după ce acesta din urmă a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Astfel, Carmen Dan a scris că deși poate mulți utilizatori s-ar fi așteptat să își închidă pagina de Facebook în urma numeroaselor comentarii negative la respectiva postare, ea nu va face acest lucru deoarece își asumă opiniile.

Această mențiune vine în contextul în care, recent, Gabriela Firea și-a închis pagina de Facebook după ce foarte mulți oameni au scris comentarii negative la postarea în care afirma că „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, referindu-se la incidentele de pe Arena Națională, acolo unde a fost organizată ceremonia de felicitare pentru Simona Halep.

Citiți și Hocus-pocus cu pagina de Facebook a Gabrielei Firea după huiduielile de pe Arena Națională, precum și Firea și-a închis pagina de Facebook, după ce și-a scuzat apariția pe Arena Națională.

Redăm mai jos postarea integrală a ministrului de Interne:

„Dreptul la exprimare este liber și neîngrădit, indiferent de opinia împărtășită.

Mulți dintre cei care au comentat cu patos ultima mea postare se așteptau, probabil, să îmi închid pagina de facebook. N-am s-o fac pentru că sunt un om care își asumă opiniile și, din respect față de mine în primul rând, le exprim într-un limbaj decent!

Nici măcar nu intenționez să șterg comentariile pentru că, oricât de abominabile ar fi, au menirea de a reflecta și alte opinii, ale celor care ne critică măsurile pe care le luăm pentru a ne respecta angajamentele asumate.

Sincer, mă îndoiesc profund că un om de bun simț poate empatiza cu cineva care se adresează altei persoane cu apelative imposibil de reprodus, mai ales pentru că știu că majoritatea românilor au bun simț! Mult!

În altă ordine de idei, opinii diferite au fost și vor mai exista. Modul în care sunt ele susținute face diferența! Poți să iti permiți multe în lumea asta, dar să ameninți, în cel mai abject mod posibil, făcând referire la moarte sau viol, depășește orice limită a toleranței! Nu vorbesc acum prin prisma ministrului de interne, ci din perspectiva omului, a femeii și a cetățeanului român care, asemenea oricăruia dintre cei care citesc aceste rânduri, are dreptul la liberă exprimare. Repet, într-un limbaj decent!

Precizez că acest mesaj se adresează oamenilor de bună credință, celor care au ales să-mi scrie în privat mesaje de bun simț și pe care îi înțeleg că nu vor să suporte la rândul lor jigniri și amenințări, dacă ar alege să comenteze public. Voi continua să le răspund acestora și îi asigur, totodată, că voi susține în continuare echipa din care fac parte și care a primit votul a milioane de români!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *