Skip to content
Politică

Carmen Dan anunță schimbări radicale. Polițiștii își vor folosi armele din dotare

liberinteleorman.ro

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat, într-o conferință de presă, luni, 24 iulie, că polițiștii vor beneficia de un nou statut, precum și de noi reglementări legale după incidentul de la Suceava, unde un polițist a fost ucis pe peronul unei gări, în timpul serviciului.

Ministrul a declarat că se va schimba statutul polițistului, legea pedepselor pentru ultraj, dar și regulamentul ce face referire la utilizarea armamentului din dotare.

 ”Vom modifica statutul polițistului. În ceea ce priveşte statutul poliţistului, nu este aceasta prima încercare de a promova un act normativ. De fiecare dată, acest proces de consultare s-a blocat la minister şi de fiecare dată oamenii din conducerea ministerului au fost acuzaţi că blochează demersurile. Este motivul pentru care am decis ca de data aceasta, statutul poliţistului să fie elaborat în primă fază de către reprezentanţii poliţiştilor, organizaţii profesionale şi sindicate. Am solicitat astăzi fiecărui sindicat să participe direct la aceste discuţii, iar forma finală să fie una agreată de toţi. În a doua etapă, forma care va rezulta va fi prezentată inspectorului general al Poliţiei Române. În a treia etapă, MAI va duce acest proiect în dezbatere publică şi îl va promova în Guvern şi Parlament. (..) Am înființat și o adresă de mail pentru cei care nu fac parte dintr-un sindicat: [email protected], a anunțat Carmen Dan, potrivit Antena3.
De asemenea, ministrul a anunțat că va fi modificată și legea astfel încât să-i permită polițistului să folosească armamentul din dotare.
Măsurile anunțate de Carmen Dan survin după ce poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal în seara zilei de joi, 20 iulie, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, Ioan Beşa, a fost arestat pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *