Skip to content
Politică

Carmen Dan cheltuie 14.400 euro pentru planul urbanistic al viitorului stadion Dinamo DOCUMENT EXCLUSIV

prosport.ro

PSnews.ro a aflat, în exclusivitate, că ministrul PSD-ist al Internelor – am numit-o pe Carmen Dan – cheltuie 67.227 lei (echivalentul a 14.400 euro) fără TVA în vederea realizării planului urbanistic zonal pentru construirea noului stadion CS Dinamo.

Potrivit departamentului de presă al Companiei Naționale de Investiții (CNI), contactat de PSnews.robugetul acestui contract este asigurat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în integralitate, așa cum se întâmplă cu toate achizițiile publice privitoare la Clubul Sportiv (CS) Dinamo, aflat în administrarea acestui minister. Vă amintim că primarul general Gabriela Firea a anunțat în octombrie 2016 – cu prilejul lansării logo-ului pentru Campionatul European din 2020 – că, în vederea importantei competiții, va moderniza stadioanele Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf. Facem mențiunea că stadionul CS Dinamo va fi construit de la zero pe veledromul din Ștefan cel Mare – ajuns o ruină, fapt care a cauzat, anul trecut, anularea campionatului național de ciclism!

În căutarea planului urbanistic

Conform anunțului (termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost 21 martie) prezentat, în exclusivitate, de PSnews.ro, CS Dinamo București  achiziționează ”servicii de proiectare pentru elaborarea, avizarea și aprobarea documentației de urbanism PUZ (…) în vederea realizării obiectivului de investiții Construire Stadion – Clubul Sportiv Dinamo București din șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9, sector 2”. Valoarea estimată fără TVA este de 67.227 lei, ceea ce reprezintă echivalentul a 14.400 euro. Achiziționarea serviciilor se realizează prin cumpărare directă, criteriul de adjudecare fiind ”prețul cel mai scăzut”.

Banii vin de la MAI

Contactați de PSnews.ro, reprezentanții biroului de presă al Companiei Naționale de Investiții – care desfășoară (printre multe altele) achizițiile de modernizare a stadioanelor Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf – ne-au explicat că toate procedurile și alocările financiare aferente construcției stadionului CS Dinamo sunt administrate de MAI: ”CNI nu are pe SEAP nicio procedură privitoare la proiectul de construire a noului stadion CS Dinamo. Această achiziție este desfășurată de Ministerul Afacerilor Interne, instituția care administrează CS Dinamo. De altfel, acest minister administrează toate achizițiile necesare CS Dinamo”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *