Skip to content
Politică

Carmen Dan, concluzii după prima zi de protest: Jandarmeria a aplicat legea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că ceea ce s-a întâmplat vineri seară la protestul din Piaţa Victoriei este „grav” şi nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea.

„Ca o apreciere generală, ceea ce s-a petrecut aseară este grav şi cred că nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea. Celor care fac astfel de acuzaţii le cer să explice jandarmilor care au fost răniţi, nu puţini, şi care s-au aflat sau se află pe patul de spital. Acţiunea de aseară nu a fost o dispută între jandarmi şi cetăţenii paşnici care au dorit să protesteze”, a afirmat Carmen Dan.

„Reacţia preşedintelui a fost prematură, despre legalitatea acţiunii jandarmeriei, nu preşedintele trebuie să se pronunţe, ci Parchetul Militar.

Îmi doresc şi sper că aprecierea domnului preşedinte nu va influenţa imparţialitatea care trebuie să caracterizeze un act de justiie, pentru că aşa ar fi normal într-un stat de drept în care nu ar trebui să existe ingerinţe politice în anchetele judiciare.

Dacă aceste violenţe ar fi avut loc în faţa oricărei ate instituţii a statului, indiferent cum s-au numi, spre exemplu Palatul Cotroceni, oare tot aşa ar fi fost apreciată acţiunea jandarmilor? Pentru că intervenţia lor a fost aceeaşi, de a restabili ordinea publică.

Afirmă domnul preşedinte consistent şi se nasc întrebări insistete de ce nu au fost izolaţi acei indivizi violenţi din mulţime.

Cred că explicaţia jandarmilor a fost destul de clară: până la momentul intervenţiei acestora nu a existat un grup compact de huligani care să permită izolarea lor de restul manifestanţilor, orice intervenţie împotrva acestora ar fi generat un risc crescut faţă de cei care manifestau paşnic în piaţă”, a mai spus Carmen Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *