Skip to content
Politică

Carmen Dan iese la rampă: cum răspunde acuzațiilor primarului Gabriela Firea

realitatea.net
" "

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că în cursul acestei zile va trimite comisiilor de apărare din Parlament raportul clasificat al MAI privind violenţele din 10 august, iar marţi va participa la şedinţa comisiei de apărare din Senat, unde va clarifica „tot ceea ce este de clarificat”.

Ea a mai precizat că raportul a fost solicitat şi pus la dispoziţie şi Parchetului Militar.

Carmen Dan a fost întrebată, luni, la sosirea la Ministerul de Interne, despre acuzaţiile pe care i le-a adus primarul general Gabriela Firea, în legătură cu violenţele din 10 august şi a spus că va lămuri în Comisia de Apărare din Senat „tot ce este de clarificat” în legătură cu intervenţia din Piaţa Victoriei.

„Astfel de lămuriri nu se pot da pe scările ministerului. Eu vă rog să aveti rabdare şi să aşteptaţi, voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instiţutional, aşa cum e normal, şi un astfel de cadru poate fi mâine la Comisia de Apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14.30. Vă asigur că acolo avem toată disponibilitatea să răspundem tuturor întrebrilor”, a declarat ministrul de Interne.

Ea a precizat că în cursul acestei zile raportul clasificat privind violenţele din Piaţa Victoriei va ajunge la comisiile de apărare din Parlament. Dan a mai spus că, între timp, acest raport al Ministerului de Interne a fost solicitat şi de către Parchetul Militar şi a fost fost la dispoziţie.

„Astăzi va ajunge la cele doua comisii raportul clasificat despre care am vorbit (…) Imediat dupa prezenşa noastră la Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, Parchetul Militar a cerut acest raport, pe care evident l-am pus la dispoziţie”, a mai afirmat Dan.

Ea a refuzat să răspundă la întrebările repetate ale jurnaliştilor legate de acuzaţiile pe care i le-a adus primarul Capitalei, Gabriela Firea, cea care i-a şi cerut demisia în Comitetul Executiv (CEx) al PSD.

„Temele politice le-am discutat şi le-am lămurit în CEx”, a adăugat Dan, potrivit News.ro

Preşedintele Comisiei de Apărare din Parlament, senatorul PNL Marcel Vela, a anunţat că a convocat o nouă şedinţă, marţi, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne, pe tema violenţelor de la protestul din 10 august, el afirmând că demisia ministrului Carmen Dan este „urgenţă naţională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *