Skip to content
Politică

Carmen Dan, măsuri pentru alegerile europarlamentare: Fiecare stat membru UE va avea o platformă unde se vor raporta incidentele

INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fiecare stat membru UE va avea o platformă unde se vor raporta incidentele care ar putea afecta scrutinul pentru Parlamentul European, a declarat joi ministrul român al Afacerilor Interne, Carmen Dan, după ce a prezidat Consiliul JAI.

Ea a spus că miniştrii de Interne de la reuniune au elaborat recomandări pentru „garantarea unui proces electoral corect” în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai.

Ne-am dorit să discutăm pe subiectul acesta pentru că ne dorim ca la nivel european cetăţenii să fie liberi de orice atac, de orice influenţă şi atunci când se duc la urne să conteze exclusiv voinţa lor„, a precizat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a spus că aceste măsuri au ca scop combaterea unor situaţii în care se fac publice date cu caracter personal fără consimţământul persoanei, situaţii în care sunt atacuri informatice la adresa candidatului sau a unor formaţiuni politice ori campanii de dezinformare şi fake news.

Astfel, a punctat ea, „s-a întocmit un plan de acţiune în ceea ce priveşte dezinformarea„.

Se vor organiza în fiecare stat membru platforme naţionale focale, nişte puncte care vor fi interconectate cu un punct european, în care se vor raporta cu precădere toate incidentele ce ar putea conduce la situaţii care într-un fel sau altul alterează procesul electoral„, a subliniat Carmen Dan, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *