Skip to content
Politică

Carmen Dan, numire controversată la conducerea Jandarmeriei: ofițer urmărit penal

http://inquamphotos.com/

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut o numire controversată în funcția de adjunct al Jandarmeriei Române. Mai precis, este vorba despre Colonelul Lucian Trășcălie care a fost împuternicit ca și adjunct al IGJR începând cu data de 2 octombrie 2018.

Decizia lui Carmen Dan este una controversată deoarece Lucian Trășcălie a fost trimis în judecată pe 29 iulie 2012 de către DNA pentru următoarele infracțiuni, conform comunicatului nr. 513/VIII/3 al Direcției Naționale Anticorupție:

TRĂŞCĂLIE LUCIAN, colonel în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele:
– infracţiunea abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
– patru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
– instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie,
– instigare la infracţiunea de sustragere sau distrugere de înscrisuri,
– instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată;

Dosarul a fost judecat la Judecătoria Moreni care la data de 22 noiembrie 2013 a achitat inculpații. În 2015, Curtea de Apel Ploiești îl achită pe Lucian Trășcălie, dar în urmă cu un an judecătorii de la Curtea de Apel București îl condamnă pe Trășcălie la amenda de 1000 de lei pentru abuz în serviciu într-un dosar nou. În acest caz, noul șef de la Jandarmerie a făcut parte dintr-un lot select de inculpați alături de Constantin Baci, Olimpiodor Antonescu, Marian Grigoroiu sau Manuel Gogoreanu. Inculpații întocmiseră abuziv un proces verbal pentru un concurs în vederea ocupării unei funcții în IGJR. Din nou, Trășcălie a fost secondat în dosar de maiorul Ovidiu Dubiț.

CITIȚI AICI MATERIALUL INTEGRAL

1 comentariu la “Carmen Dan, numire controversată la conducerea Jandarmeriei: ofițer urmărit penal

  1. Costa Rica e mare si primitoare… Udrea si Bica sunt deschizatoare de drum… Mai pleaca si altii… nu pleaca numai oropsiti sa isi castige bani sa supravietuiasca!

    Ii multumesc mult cand imi comunica si confirma ca suntem pe aceeasi -lungime de unda-!

    Asa ma asigura ca Romania e PERFEKT DEMOCRATA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *