Skip to content
Politică

Carmen Dan, vizată de o plângere penală. Pericolul vine de peste hotare

liberinteleorman.ro

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) anunță că este gata să depună o plângere penală împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, dacă aceasta nu va reuși să rezolve rapid situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor.

Din Spania, președintele FADERE, Daniel Tecu se arată revoltat de nonșalanța cu care oficialii din MAI trec de fiecare dată peste această problemă.

I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori,  de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de față poate fii un exemplu.

După ce ai locuit câțiva ani intr-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului fața de cetațean„, a declarat Daniel Tecu președintele FADERE, într-un comunicat remis redacției PSNews.ro.

Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia, anunță conducerea FADERE.

„Este inadmisibil ca, după 10 ani, să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc să își înoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării.   Este revoltător ca un cetațean român care vrea să îşi petreacă doua săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee”, considere reprezentanții Federației asociațiilor de români din Europa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *