Skip to content
Politică

Carmen Dumitrescu dezvăluie „opoziția trucată” din fieful lui Dragnea: Au pupat și stânga și dreapta EXCLUSIV

De-a lungul timpului au apărut suspiciuni referitoare la opoziția politică din România. Suspiciunile se învârt în jurul unor posibile „blaturi” pe care opoziția le-ar face cu cei care se află în acest moment la putere, PSD-ALDE.

În acest context, redacția PSnews.ro a contactat-o pe jurnalista de la Liber în Teleorman, Carmen Dumitrescu, pentru a relata care este situația cu opoziția chiar în fieful lui Dragnea, județul Teleorman. Aceasta susține că situația blaturilor există și în Teleorman, iar unii membrii ai opoziției, pentru a rămâne în funcții, „au pupat și stânga și dreapta”, situație întâlnită în repetate rânduri de-alungul vremii înviața politică a județului. Cei din opoziție susțin că și-au păstrat funcțiile pentru că ar fi profesioniști, dar jurnalista îi contrazice și remarcă că motivele pentru care au rămas în poziții cheie sunt: „transferul de cadre de la PNL către PSD care s-a făcut fără niciun fel de problemă” și „atitudinea lor pentru că ei au senzația că situația conform căreia încă se mențin în niște funcții sau că mai câștigă funcții se datorează faptului că ei sunt niște profesioniști”, când în realitate ar fi vorba despre „o opoziție trucată”.

Mai mult, Carmen Dumitrescu semnalează un caz referitor la opoziție, chiar după mitingul diasporei de pe 10 august când un membru al PNL care a participat la manifestație, Ilie Gâzea, a decedat, iar „PNL-ul din Teleorman nu a făcut un singur miting, o singură manifestație în care să ceară demisia lui Carmen Dan în condițiile în care ea este de aici și a fost prefect în Teleorman, iar ei ar putea cu mai multă legitimitate decât alții din restul țării să ceară demisia în condițiile în care au pierdut și un om la protestul de pe 10 august și au avut și oameni gazați”.

„Să o luăm de la început și să ne amintim că în momentul acesta există un deputat al PSD, Violeta Răduț care cu câțiva ani în urmă era lipitor de afișe la PNL. De asemenea, avem un director la Apaserv în Alexandria pe numele lui Ciprian Gurban care este acum om de încredere al PSD-ului, în situația în care nu cu mulți ani în urmă era omul de încredere al liderului PNL din Teleorman. Practic, s-a făcut un transfer de cadre de la PNL către PSD fără niciun fel de problemă

Apoi mai intervine un aspect: oameni din opoziție care în prezent se laudă că de-a lungul vremii au reușit să se mențină în poziții, indiferent de ce regim politic a fost, ei spunâmd că acest fapt s-a întâmplat pentru că sunt niște profesioniști. Ei bine, ceea ce nu vor ei să admită este că nu profesionalismul îi ține acolo ci faptul că au pupat și stânga și dreapta în așa fel încât ei să rămână tot timpul pe o poziție de centru. Cam asta s-a întâmplat de-a lungul vremii în Teleorman. Ne referim mai întâi la transferul de cadre și apoi la atitudinea lor pentru că ei au senzația că situația conform căreia încă se mențin în niște funcții sau că mai câștigă funcții se datorează faptului că ei sunt niște profesioniști. Niciodată nu a fost vorba despre asta ci despre o opoziție trucată. Cei din opoziție vorbesc despre un dictator în Teleorman, dar ei au de câștigat de pe urma dictatorului. Cei din opoziție ar trebui să fie onești, iar după aia s-ar putea construi opoziția dar plecând de la poziții oneste

O altă problemă ar fi aceea că la mitingul din 10 agust din Piața Victoriei au fost foarte mulți oameni din PNL, de altfel chiar și Ilie Gâzea era membru PNL și se presupune că moartea sa a fost grăbită de inhalarea de gaze lacrimogene. PNL-ul din Teleorman nu a făcut un singur miting, o singură manifestație în care să ceară demisia lui Carmen Dan în condițiile în care ea este de aici și a fost prefect în Teleorman, iar ei ar putea cu mai multă legitimitate decât alții din restul țării să ceară demisia în condițiile în care au pierdut și un om la protestul de pe 10 august și au avut oameni gazați”, a spus jurnalista de la Liber în Teleorman.

Întrebată dacă această situație a unei slabe opoziții este extinsă la nivel național, Carmen Dumitrescu trage semnalul de alarmă că „liberalii sunt obligați să conviețuiască cu social-democrații pentru că social-democrații au toate resursele și atunci ca să nu moară de foame, liberalii fac aceste compromisuri care se văd în consiliile locale”. În completare, aceasta oferă un caz concret din Consiliul Județean Teleorman care relevă că doar un singur om a făcut opoziție în timp ce ceilalți „nu au făcut altceva decât să fraternizeze cu adversarul”.

De asemena, a fost chestionată dacă Ludovic Orban poate fi acuzat de blaturi cu social-democrații sau dacă le poate stopa. Jurnalista a remarcat că actualul președinte al liberalilor „nu are capacitatea și puterea de a fi un lider autoritar pentru PNL, ca el să poată determina într-un fel oprirea acestor blaturi”. Carmen Dumitrescu consideră că PNL are nevoie de un lider autoritar.

„Ea există deja în multe județe din țară. Nu vreau să generalizez dar știu cazuri punctuale în care cumva liberalii sunt obligați să conviețuiască cu social-democrații pentru că social-democrații au toate resursele și atunci ca să nu moară de foame, liberalii fac aceste compromisuri care se văd în consiliile locale, se văd în consiliile județene. De exemplu la Consiliul Județean Teleorman, acum în cazul Belina: Consiliul Județean trebuia să se constituie parte civilă în cazul Belina, iar din toată opoziția din Teleorman, care are și ea un număr de reprezentanți în Consiliul Județean, un singur om a spus că nu este în regulă ce se întâmplă, în timp ce restul nu au făcut altceva decât să fraternizeze cu adversarul, ba chiar mai mult să și laude pe alte subiecte pe tot parcursul ședinței ceea ce mi se pare o sfidare către alegătorii de dreapta. 

Nu vreau să îl acuz pe domnul Ludovic Orban de niciun blat, dar nu are capacitatea și puterea de a fi un lider autoritar pentru PNL, ca el să poată determina într-un fel oprirea acestor blaturi. Dacă PNL-ul ar fi condus la un moment dat de o mână de fier ar reuși cumva să impună în teritoriu niște limite astfel încât atunci când se constată un blat să se intervină la modul schimbării celui care conduce organizația județeană la acel moment pentru că altfel nu îi poți determina pe cei din teritoriu să nu facă aranjamente și afaceri. PNL are nevoie de un lider autoritar. Trebuie să găsești o manieră de constrângere, iar Ludovic Orban nu este genul de lider care să constrângă”, a conchis Carmen Dumitrescu pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *