Carnea de miel, mai scumpă înainte de Paște 2024, în comparație cu anul trecut

Sursa: romaniatv.net

Anul acesta Paștele catolic se sărbătorește în 31 martie 2024, cu o lună și o săptămână înainte de Paștele ortodox, celebrat anul acesta pe 5 mai. De pe masa românilor nu va lipsi carnea de miel.

România este al doilea cel mai mare producător de carne de oaie din Uniunea Europeană, după Estonia, cu o cotă de piață de 17% și cu un număr de 6,3 milioane de capete tranșate. Dacă porcul este nelipsit de pe masa românilor de Crăciun, de Paște se consumă specialități din carne de miel. Românii aleg ca pe masa de Paște să aibă fie ciorbă de miel, stufat, friptură de miel.

Anul acesta, masa de Paște va fi mai scumpă în ciuda plafonării anumitor prețuri la alimente de bază. Fermierii au început deja să anunțe prețuri mai mari pentru carnea de miel. Astfel anul acesta, carnea de miel s-a scumpit și cu 15% față de anul 2023. Și va mai crește până la Paște. Comparativ cu anul trecut, când un kilogram de miel în viu se vindea cu aproximativ 20 de lei, prețul va crește semnificativ.

Se estimează că prețul unui miel de peste 35 de kilograme va ajunge la aproximativ 700 de lei pe cap de miel.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL