Skip to content
Politică

Carp, scrisoare deschisă către TVR: Cioloș nu candidează la alegeri

ziuanews.ro

Radu Carp, membru în Consiliul de administrație al TVR, din partea PNL, i-a adresat duminică o scrisoare deschisă președintelui – director general al TVR, Irina Radu, în care solicită oficial „ca toate circumstanțele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa prim-ministrul să fie lămurite de Comisia de Etică a televiziunii publice”.

Reacția liberalului vine în urma deciziei TVR de a amâna difuzarea interviului cu premierul Dacian Cioloș, pe motiv că ar putea influența parcursul alegerilor parlamentare.

Citiți și TVR, decizie de ULTIMĂ ORĂ: Amânăm difuzarea interviului cu Cioloș

„În calitate de membru al Consiliului de Administrație al TVR, solicit oficial ca toate circumstanțele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa prim-ministrul (în condițiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informație, inclusiv a mesajelor înalților demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident”, se arată în scrisoarea publică.

În opinia lui Radu Carp, motivarea de către conducerea SRTv a amânării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș în emisiunea ‘Viața Satului’ „este total falsă”, informează Romaniatv.net

„În realitate, domnul Cioloș nu candidează la alegerile parlamentare, imaginea sa fiind folosită de anumite partide care sprijină actuala guvernare și doresc ca mandatul acestuia de prim — ministru să continue și ulterior acestor alegeri. Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare, cu cât acest interviu a fost realizat, dar nu și difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeași motivație ca și cea oferită astăzi, pe canale neoficiale? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului și momentul la care ar fi trebuit difuzat? Vă adresez oficial întrebarea dacă ați știut sau ați luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu”, mai afirmă Carp.

Mai mult, acesta reamintește că, în 2014, realizatorii emisiunii ‘Viața Satului’ l-au invitat pe premierul de atunci, Victor Ponta, ” în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidențiale”.

„În 2014, un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii?”, precizează Radu Carp.

În context acesta solicită și „urgentarea procedurii de evaluare a managerilor”, susținând că această procedură este blocată de mai bine de un an de când Irina Radu se află la conducerea TVR.

„Consider că o evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităților de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu prim-ministrul, în această calitate și în cea de fost comisar european pentru agricultură a cărui expertiză în acest domeniu nu poate fi contestată”, conchide Radu Carp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *