Skip to content
Politică

Cartea lui Rușanu provoacă RĂZBOI total. SRS: Băsescu a decăzut îngrozitor! EXCLUSIV

obiectiv.info

Cartea ex-vicepreședintelui PNL Dan Rușanu (lansată pe piață acum câteva zile) provoacă RĂZBOI total între fostul șef de stat Traian Băsescu și jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Liderul PMP a declarat marți la sediul grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară că se gândește să îi dea în judecată nu doar pe Rușanu, ci și pe SRS, din cauză că acesta din urmă a publicat pe blog fragmente din volumul în care primul șef al ASF lansează acuzații devastatoare la adresa lui Băsescu în legătură cu moartea unui personaj-cheie din campania prezidențială a anului 2004 – l-am numit pe comerciantul de țigări Florian Anghelescu.

DETALII AICI: Detalii cutremurătoare ies la iveală. SRS: Traian Băsescu este acuzat de ucidere!

Pentru început, trebuie să spunem că, în declarația de marți, Traian Băsescu a dat asigurări că îl va chema pe Dan Radu Rușanu să probeze afirmațiile din carte, „deși el se leagă de întâmplări cu un om care nu mai poate depune mărturie (Anghelescu s-a spânzurat)”.

În același context, fostul președinte al României a precizat că nu a avut „nicio legătură” cu finanțarea campaniei prezidențiale din 2004.

„Este o minciună. N-am fost niciodată șef de campanie. Șef de campanie au fost domnul Vasile Blaga și, dacă bine-mi aduc aminte, din partea PNL-ului a fost ori domnul Voicu, ori domnul Olteanu (aici nu pun mâna în foc că nu-mi joacă memoria feste), dar n-am avut nicio legătură cu finanțarea campaniei. În timp ce domnul Stolojan alerga într-o parte de țară, eu mă mișcam în cealaltă parte de țară, protocolul Alianței fiind în acea vreme că domnul Stolojan va fi preș, iar eu premier.

Resping categoric colportările lui Rușanu și ale lui Roșca Stănescu. Soluția corectă este să îi invit în instanță, pentru că astăzi eu a trebuit să dau explicații colegilor mei de partid. Și Rușcanu, și Roșca Stănescu mint cu nerușinare. Nu am altceva a comenta. Rămâne, însă, micimea oamenilor care arată că pot să se prevaleze de un om care nu mai există, pentru a murdări pe unul în viață. Ne-ar fi ajutat mărturia răposatului Anghelescu; din păcate, n-are cum să depună o astfel de mărturie”, a detaliat Traian Băsescu.

La scurt timp după aceea, redacția PSnews.ro l-a contactat pe jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, care a reacționat vehement la spusele senatorului PMP, acuzându-l pe Traian Băsescu că încearcă să devieze atenția publică de la altă temă gravă.

„Foarte bine! Să mă dea în judecată pentru pasajele din cartea lui Rușanu! Să fie sănătos – eu am vorbit despre capitolul dintr-o carte. Dacă vrea să mă dea în judecată, să mă dea! Să dea cartea-n judecată! Domnul Traian Băsescu, în urmă cu vreo două săptămâni, mi-a propus la o televiziune să mergem împreună la detectorul de minciuni, în legătură cu furtul de voturi din 2009. Eu am acceptat să mergem la detectorul de minciuni împreună, dar el de atunci tace ca peștele – acum văd că a inventat altceva. A decăzut îngrozitor acest om!” a declarat SRS pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *