Skip to content
Cultura

„Cartea Oglinzilor”, scrisă de Eugen Ovidiu Chirovici, va fi ecranizată: Russell Crowe va juca în rolul principal

facebook

The Book of Mirrors / Cartea Oglinzilor a autorului român Eugen Ovidiu Chirovici va fi ecranizată, în film urmând ca celebrul actor Russell Crowe să joace rolul principal.

Conform autorului cărţii care a cunoscut un mare succes în străinătate, filmul ar urma să fie difuzat în premieră la festivalul internaţional de la Toronto din 2023.

În sfârșit, pot să vă dau vestea cea mare: The Book of Mirrors / Cartea Oglinzilor ajunge pe marile ecrane, cu Russell Crowe în rolul principal. Filmările încep în ianuarie, iar premiera va avea loc la festivalul internațional de la Toronto, în septembrie 2023”, a scris Chirovici pe pagina sa de Facebook.

Filmul produs de Nickel City Pictures marchează debutul regizoral al lui Adam Cooper, care a scris şi scenariul împreună cu Bill Collage.

Crowe îl va juca pe Roy Freeman, care este supus unui tratament de ultimă oră pentru Alzheimer. El este forţat să se confrunte cu impactul unei investigaţii din trecutul său, după ce un deţinut condamnat la moarte pe care Freeman l-a arestat

Cu 10 ani înainte începe să-şi proclame nevinovăţia. Intrigat şi luptând să-şi recapete memoria, Freeman îl angajează pe fostul său partener pentru a-l ajuta să reînvie cazul şi să descopere adevărul. Împreună, pornesc în dezlegarea unei reţele încâlcite de secrete, forţându-l pe Freeman să facă nişte descoperiri îngrozitoare.

Romanul semnat de Eugen Ovidiu Chirovici face parte dintr-o trilogie („Cartea secretelor” – 2018; „Cartea umbrelor” – în publicare) şi este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 39 de ţări, potrivit editurii RAO.

Considerată de The Guardian ca fiind „un fenomen editorial internaţional”, cartea ne propune istoria unui agent literar (Peter Katz), care în cei cinci ani de carieră a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reuşit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wider, încât Katz nu ştie ce să creadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *