Casa Albă anunţă că Jill Biden are Covid. Preşedintele SUA e negativ 

joe biden jill biden sua
foto: Joe Biden

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv pentru COVID-19, cu doar câteva zile înainte ca preşedintele Joe Biden, care a fost testat negativ pentru acest virus, să călătorească la un summit al Grupului celor 20 în India, a anunţat luni Casa Albă, citată de Reuters.

Soţia lui Biden, în vârstă de 72 de ani, ale cărei simptome au fost descrise ca fiind uşoare, a avut ultima dată COVID în luna august a anului trecut. Preşedintele, acum în vârstă de 80 de ani, a fost testat pozitiv ultima dată în iulie 2022. „În această seară, Prima Doamnă a fost testată pozitiv pentru COVID-19”, a declarat directorul ei de comunicare, Elizabeth Alexander, într-un comunicat.

„Ea va rămâne la casa lor din Rehoboth Beach, Delaware.

„În urma testului pozitiv al Primei Doamne pentru COVID-19, preşedintelui Biden i-a fost administrat un test COVID în această seară”, a precizat Casa Albă.

„Preşedintele a fost testat negativ. Preşedintele va testa la o cadenţă regulată în această săptămână şi va monitoriza simptomele”. Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la posibilitatea ca deplasările lui Biden în străinătate să fie afectate. Dar programul oficial al lui Biden pentru săptămâna viitoare, publicat la scurt timp după anunţul diagnosticului primei doamne, arăta că acesta va călători joi la New Delhi pentru a participa la summitul G20. Biden este programat să zboare la Hanoi duminică, scrie news.ro.

Biden candidează pentru realegerea în 2024, într-o campanie în care întrebarea privind vârsta sa a apărut ca o problemă cheie pentru alegători. El este cel mai în vârstă preşedinte care candidează pentru un al doilea mandat, iar unii republicani au spus că este prea bătrân pentru a i se acorda încă patru ani la Casa Albă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: