Skip to content
Internațional

Casa Albă: Donald Trump are simptome uşoare de COVID-19 şi lucrează din izolare. Cum va fi tratat preşedintele SUA

news4jax.com

Preşedintele Donald Trump prezintă ”simptome uşoare” de COVID-19 şi îşi desfăşoară activitatea din izolare, dar este nevoit să-şi suspende campania electorală pe teren, potrivit unor oficiali ai Casei Albe citaţi de mass-media, relatează vineri Reuters şi AFP.

Medicul infecţionist Ion Alexie de la Spitalul Summerlin din Las Vegas susține că, potrivit protocolului, președintele Donald Trump va fi tratat la Casa Albă unde au fost amenajate și camere de terapie intensivă. Șeful statului american o să apară zilnic la televizor pentru a liniști populația.

Sunt convins că, dacă va fi nevoie îl vor trata la Casa Albă, cel mai probabil au făcut camere de terapie intensivă şi au personalul care le trebuie acolo, nu cred că-şi vor lua riscul de a-l duce la alt spital unde ar putea să aibă alte complicaţii, părerea mea e că în fiecare zi îl vor arăta la televizor, să liniştească lumea, să se ştie că este în stare bună şi că poate să ia decizii, dacă cumva se îmbolnăveşte rău şi nu mai apare la televizor este un semn prost”, a spus Ion Alexie, potrivit Mediafax.

Medicul din Las Vegas îngrijeşte pacienţi cu Covid și știe cum ar putea arăta tratamentul Preşedintelui Trump, în funcţie de evoluția bolii. „Acum este asimptomatic şi cel mai probabil va primi plasmă convalescentă, Remdesivir, Vitamina D3, Vitamina C şi Zinc. Dacă are infiltrate, pneumonie la computer tomograf este posibil să primească şi dexametazonă. I se va testa în sânge nivelul de interleukină 6 şi dacă este crescut are risc mare de furtună de citokine şi să se îmbolnăvească rău. În acest caz i se va da dexametazonă împreună cu Remsedivirul. Cei doi au acum pe deget în permanenţă puls-oximetrul. Îi vor testa oxigenarea în sânge continuu”, a precizat doctorul Ion Alexie.

Dacă starea președintelui Trump se va înrăutăți, el va primi plasmă. „Acest tratament se poate face la bolnavii infectaţi cu Covid şi care developează vasculita, Kawasaki Sindrome, acum se filtrează plasma pacienţilor care se aruncă din această pungă mare, şi plasma este înlocuită cu plasmă de transfuzii şi merge în pacient”, a menţionat medicul român.

Cum a ajuns SARS-COV 2 la Casa Albă

Două persoane avizate în privinţa stării sale de sănătate au declarat publicaţiei The Times că Donald Trump are în prezent simptome asemănătoare unei răceli. ”Preşedintele nu este în incapacitate (de exercitare a atribuţiilor). El lucrează acum de la reşedinţa sa’‘, a spus la rândul său un oficial al Casei Albe. În prezent se efectuează anchetele epidemiologice pentru stabilirea contacţilor lui Donald Trump şi ai Melaniei Trump, soţia sa, testată de asemenea pozitiv pentru COVID-19.

Fiul lor, Barron, în vârstă de 14 ani, a fost testat negativ, la fel şi fiica lui Trump din prima căsătorie, Ivanka Trump, împreună cu soţul ei Jared Kushner. Ca măsură de precauţie, staff-ul vicepreşedintelui Mike Pence – acesta din urmă şi soţia sa, Karen, au fost testaţi negativ pentru COVID-19 – a fost separat de cel al lui Donald Trump.

Judecătoarea Amy Coney Barrett, nominalizată de Donald Trump pentru Curtea Supremă, a fost de asemenea testată negativ pentru COVID-19. Potrivit Agerpres, aceasta se întâlnise sâmbătă cu preşedintele, iar săptămâna aceasta a vizitat mai mulţi congresmeni din Senat, însoţită de vicepreşedintele Pence.

În timp ce-şi desfăşoară activitatea din izolare, preşedintele republican este nevoit să-şi anuleze toate deplasările şi activităţile electorale, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale la care se va confrunta cu democratul Joe Biden, care-l devansează în sondaje.

Donald Trump, care a minimalizat mereu gravitatea epidemiei de COVID-19 ce a provocat peste 200.000 de decese în SUA şi s-a arătat el însuşi neglijent cu măsurile de precauţie, rareori fiind văzut să poarte mască, a anunţat vineri dimineaţă pe Twitter că el şi Melania au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Chiar dacă el prezintă acum doar simptome uşoare, evoluţia bolii poate fi imprevizibilă, mai ales că Donald Trump intră în categoriile de risc pentru această boală, având în vedere în special vârsta sa de 74 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *