Skip to content
Internațional

Casa Albă: Furtunile de zăpadă din Texas şi alte regiuni ale SUA ar putea fi provocate de schimbările climatice

Inquam Photos / Octav Ganea

Casa Albă a afirmat joi că furtunile de zăpadă extreme din Texas şi alte regiuni ale Statelor Unite ar putea fi provocate de schimbările climatice, fiind o dovadă ”că nu suntem pregătiţi adecvat pentru acestea”, transmite Reuters.

Consilierul pentru securitate internă al Casei Albe, Liz Sherwood-Randall, a declarat că cel puţin 1 milion de oameni ar putea să nu aibă încă energie electrică din cauza furtunii care a afectat Texasul şi alte regiuni din SUA.

Sherwood-Randall a promovat într-un briefing de presă telefonic agenda preşedintelui Joe Biden în domeniul schimbărilor climatice, exercitând presiuni asupra liderilor republicani care au denunţat în repetate rânduri ”noul acord verde” al democraţilor, ca fiind un distrugător al locurilor de muncă.

Aceasta a spus că furtuna este un eveniment meteorologic extrem, informează news.ro.

Nu suntem pregătiţi adecvat pentru acesta”, a spus ea.

Sherwood-Randall a afirmat că furtuna a lăsat milioane de oameni fără căldură, fără apă la o presiune adecvată şi cu alte probleme, în condiţiile unor temperaturi foarte scăzute, expunând slăbiciunile infrastructurii americane.

Reţelele energetice din ţară, mai ales cele din Texas, sunt suprasolicitate de consumul crescut în aceste condiţii, iar infrastructura nu este construită pentru a rezista acestor condiţii extreme”, a mai spus Sherwood-Randall.

Biden va conduce un efort pentru ”a întări infrastructura noastră critică, pentru a fi pregătită să reziste unui între spectru de probleme cu care ne-am putea confrunta”, a adăutat aceasta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *