Skip to content
Externe

Casa Albă plănuieşte o reuniune online cu oficiali din 30 de ţări pentru combaterea criminalităţii cibernetice

Flickr

Consilieri de top pentru securitate naţională ai Statelor Unite vor reuni online oficiali din 30 de ţări pentru a combate riscul tot mai mare al criminalităţii cibernetice şi al atacurilor de tip ransomware, a anunţat vineri preşedintele Joe Biden, transmite Reuters

Întâlnirea online găzduită de Consiliul pentru Securitate Naţională al Casei Albe va mai avea rolul de ”a îmbunătăţi colaborarea în vederea aplicării legilor” în domenii precum ”utilizarea ilicită a criptomonedelor”, a afirmat Biden într-un comunicat.

Administraţia Biden a intensificat reacţia la atacurile împotriva securităţii cibernetice, la cele mai înalte niveluri, în urma unei serii de atacuri din acest an care au provocat riscul de destabilizare a aprovizionării cu energie şi cu alimente, conform News.ro.

Producătorul de carne JBS a plătit hackerilor 11 milioane de dolari pentru a opri atacul împotriva sistemelor sale care au dus la oprirea producţiei, despre care se crede că ar fi provenit din Rusia.

Operatorul de conducte Colonial Pipeline a plătit unui grup de hackeri care ar proveni din Europa de Est aproape 5 milioane de dolari pentru a redobândi accesul la sistemele sale informatice. O parte din bani au fost ulterior recuperaţi de autorităţile americane.

Ambele companii au plătit răscumpărările în bitcoin.

Atacurile de tip ransomware criptează datele victimelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *