Skip to content
Internațional

Casa Albă: SUA nu au luat nicio decizie referitoare la interzicerea importului de petrol rus

politico.com

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a afirmat luni seara că preşedintele american, Joe Biden, nu a luat nicio decizie cu privire la interzicea importului de petrol rus în Statele Unite, dar principala lui preocupare sunt consecinţele economice pe care preşedintele Vladimir Putin le va resimţi în urma sancţiunilor impuse.

”Preşedintele nu a luat nicio decizie cu privire la interzicerea importului de petrol rus în SUA. Discutăm împreună cu partenerii din statele europene această chestiune. Principala preocupare a preşedintelui sunt măsurile necesare pentru ca Putin să resimtă consecinţe economice. De asemenea, întreprindem acţiunile necesare pentru a limita creşterea preţului la combustibil. E adevărat că invazia a avut un impact asupra nivelului de petrol din Rusia importat de SUA şi de alte state”, a precizat ea, potrivit News.ro.

”Preşedintele Biden a discutat în această dimineaţă cu alţi lideri europeni despre acest subiect. Importul de petrol rus reprezintă aproximativ o treime din importurile totale europene. Datele disponibile sunt din 2021. Rusia exporta 700.000 de barili pe zi în Europa înainte de invazie. Statele europene importă aproximativ 4.5 milioane de barili de petrol pe zi. Nu există nicio îndoială că această creştere reprezintă rezultatul invaziei”, a subliniat oficialul american.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *