Casa de Pensii București spune că doar 277 de pensionari din Capitală au contestat deciziile de recalculare

Sursa foto: pixabay

Pensia va fi mărită pentru 390.000 de bucureșteni din luna septembrie, a anunțat vineri Cristiana Dumitrescu, director executiv al Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti (CPMB). Cu toate acestea, două categorii de pensionari nu vor beneficia de aceste modificări: cei care primesc indemnizație socială și cei cu un stagiu de cotizare mic. În total, au fost emise 470.000 de decizii de recalculare a pensiilor și doar 277 de pensionari au solicitat revizuirea acestora, „ceea ce este un procent infim”, a adăugat directorul executiv.

„Prin acest proces de recalculare nicio pensie aflată în plată nu va scădea. Totodată, vreau să menționez că această lege este o lege care elimină toate inegalitățile din sistemul public de pensii. Pensiile vor fi egale, pentru contribuții egale”, a spus Dumitrescu într-o conferință de presă.

De la 1 octombrie, plafonul de impozitare pentru pensii va fi majorat de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. De aceea, unii pensionari din București vor beneficia direct de această schimbare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: