Skip to content
Sport

Casa în care s-a scris istoria României va fi cumpărată de Ministerul Culturii

editiadedimineata.ro

Leagăn al Brătienilor, Vila Florica este aşezată într-un loc cu adevărat idilica. Vila se află la o distanță de câțiva kilometrii de ieșirea din Pitești, în Ștefăneștii Noi. Vila Florica a fost retrocedată în 2013 moştenitorilor Brătienilor, iar noii proprietari au încheiat un contract de comodat cu titlu gratuit cu Centrul de Cultură „Brătianu”, cel care îşi desfăşoară activitatea aici.

Prima casă de la Florica a fost construită de Ion C. Brătianu în 1858, pe partea de moşie ce i-a revenit după succesiunea tatălui său. Iniţial, Brătianu optase pentru moşia Tigveni, unde îşi petrecuse copilăria, dar la cererea fratelui său mai mare, Teodor, a primit al treilea lot de moşii, ce cuprindea Florica, Mălureni, Galeşul – Brătieni, Lereşti şi Sîmbureşti, potrivit editiadedimineata.ro

După ce vinde o parte din celelalte moşii, Brătianu a cumpărat lângă Florica via Floreasca. Construirea casei de la Florica a început în anul 1858, după ce Ion C. Brătianu s-a căsătorit cu Pia Pleşoianu, noua familie stabilindu-şi căminul la ţară. Dintr-o casă cu patru camere şi o pivniţă pentru vin, bătrânul Brătianu a construit un conac cu o frumoasă terasă deschisă la nivelul parterului. Terasa de la etaj este şi ea una superbă, de acolo putându-se vedea panorama oraşului Piteşti.

Articolul complet poate fi vizionat AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *